23/05/2019

Aktiv mobilitetsdag på HaseLinje

En solfylt formiddag like før 17. mai inviterte vi på HasleLinje til mobilitetsdag utenfor Karvesvingen 2. Bakteppet var Oslos status som europeisk miljøhovedstad i 2019. Målet var å inspirere folk på Hasle til økt engasjement rundt miljøvennlig og helsefremmende transport. Med på laget hadde vi selveste Robert Mohr fra Tyskland, mannen som i 2017 satt rekorden for verdens lengste reise på en elektrisk sykkel da han syklet jorden rundt. I tillegg kom flere lokale aktører, blant annet Buddy Bike, samkjøringsaktøren Samme Vei, sykkelreparatører fra Fossheim og bysykkelrepresentanter fra Bymiljøetaten. I tillegg stilte Sterk Helse med treningstips og Pipa Cafe bød på lunsj sammen med De Tre Stuer.

Foto: Krister Sørbø

– Vi håper at sånne initiativer som dette her, kan bidra til at folk tenker alternativt rundt mobilitet og at man ikke nødvendigvis må kjøre bil for å komme seg på jobb. Det finnes mange andre muligheter, både i form av deling av mobilitet med Samme Vei-appen og med sykler i flere former og fasonger som vi kan se her, forteller Jørgen Christoffer Flaa i Höegh Eiendom, en av initiativtakerne til arrangementet.

Foto: Krister Sørbø

Vinn-vinn med sykkel til jobb

For at verden skal klare å nå målene i Parisavtalen og bekjempe klimaendringene er det avgjørende at vi får ned utslippene. Transport står for store utslipp, og personbiler på fossilt drivstoff som stamper i kø er en av de lokale verstingene. Samtidig ser vi store helsemessige utfordringer med livsstilen vår. Altfor mange av oss sitter altfor mye stille. Det er en enorm folkehelsemessig utfordring, og er et voksende problem for samfunnet og ikke minst for oss som enkeltmennesker.

Foto: Krister Sørbø

Økt bruk av sykkel, bysykkel, elsykkel, gange og andre miljøvennlige og alternative transportmetoder er løsningen på begge disse problemene.

– Lar vi bilen stå, beveger vi oss mer i hverdagen, påpeker Flaa.

Foto: Krister Sørbø

I medvind opp alle bakker

På HasleLinje er vi bare 15 min unna sentrum med sykkel. Det er ofte kjappere enn med bil. Og med elsykkel er heller ikke motbakkene noe problem.  Derfor er det jo forståelig at flere av de besøkende ønsket å prøve ut elsyklene fra Buddy Bike når de først hadde muligheten i lunsjpausen.

Lar vi bilen stå, beveger vi oss mer i hverdagen

 

Har du noen spørmål?

Vi følger transformasjonen på nært hold fra kontorene i Frontbygget på HasleLinje. Etter at eiendommen ble kjøpt i 2007 har mye skjedd. Mye gjenstår fortsatt, men utviklingen er nå inne i en ny fase.

Christian Geelmuyden

Utleiesjef HasleLinje

Cecilie Landgraff Bruusgaard

Utleiesjef HasleLinje