06/05/2019

Ny kafé for alle på HasleLinje

Når kafeen i Wang-bygget åpner i august, er det lokale krefter som står både bak disken og serveringen. Kaffe, smoothies, og enkel, næringsrik mat leveres og serveres av ansatte ved Fossheim, som står for kvalitet, inkludering og arbeidsglede!

Du har kanskje lagt merke til det nye, moderne bygget med de vakre trefasadene i forkant av Vinmonopolets gamle tapperi? Den nye ungdomsskolen på Hasle som huser de spreke elevene til Wang UNG? Der, i første etasjen, åpner en ny kafé hvor du kan plukke med deg kaffe og frokost på vei til jobb, spise lunsj eller ta med deg en smoothie før trening.

Og maten, den blir kortreist. Det er nemlig arbeidsmarkedsbedriften Fossheim – som holder til et lite steinkast unna – som skal lage maten og drifte den den nye kafeen.

– Dette er et spennende oppdrag, som har vakt stor begeistring og mye engasjement hos oss, sier Irene Dahm.

– Det handler om å gi mennesker en sjanse og bidra til at flere får en meningsfull arbeidshverdag, sier Irene Dahm, daglig leder i arbeidsmarkedsbedriften Fossheim.

Irene Dahm er daglig leder for 57 ordinært ansatte og 165 mennesker som av forskjellige grunner trenger arbeidstrening og tilpassende arbeidsoppgaver for å komme i jobb.

– Fossheim er en bedrift som får mennesker til å lykkes ved at de har en meningsfull dag og mulighet for jobb å gå til. Og ved å velge oss, har HasleLinje valgt å ta et stort samfunnsansvar, sier Dahm.

Bidrar til mangfoldet på Hasle

Utleiesjef Cecilie Landgraff Bruusgard forteller at Fossheim var et enkelt valg.

– Dette er en virksomhet som står for kvalitet i det de leverer. Når de samtidig kan bidra til å gjøre miljøet på HasleLinje enda mer inkluderende og mangfoldig, så innså vi raskt hvor godt de passer til oppgaven

Det var Fossheim som tok initiativ overfor HasleLinje, for å høre om de kunne tilby noen tjenester til aktørene i nabolaget. Fossheim utfører blant annet pakkeoppdrag, tilbyr ulike driftstjenester og har dessuten en egen servicepatrulje som utfører ulike serviceoppdrag ute hos kundene. Så langt har henvendelsen resultert i kafédrift og håndkleservice til et av kontorbyggene.

Fossheim og HasleLinje er også i dialog om flere mulige tjenester.

– Vi ser på andre områder om flere mulige tjenester, som sykkelservice og sykkelhotell, sier utleiesjef Cecilie Landgraff Bruusgaard.

God stemning på jobben! Her er Line Kaland og Peter Stensrud i gang med et pakkeppdrag.

Leter etter samfunnsengasjerte virksomheter

Fossheim hjelper mennesker som av ulike grunner har havnet utenfor arbeidslivet tilbake til en hverdag i en jobb de vil trives med. Ledestjernen er alle fortjener en plass i arbeidslivet og er alltid på jakt etter samfunnsengasjerte bedrifter som kunne tenke seg å åpne dørene for en av våre kandidater.

Fossheim tilbyr tett oppfølging og kyndig hjelp til å kartlegge hvilke behov det må tilrettelegges for. Det starter med en tilrettelagt praksisplass, med videre muligheter for en eventuell ansettelse.

– En spennende reise vi håper flere vil ta del i, sier Dahm.

 

Har du noen spørmål?

Vi følger transformasjonen på nært hold fra kontorene i Frontbygget på HasleLinje. Etter at eiendommen ble kjøpt i 2007 har mye skjedd. Mye gjenstår fortsatt, men utviklingen er nå inne i en ny fase.

Christian Geelmuyden

Utleiesjef HasleLinje

Cecilie Landgraff Bruusgaard

Utleiesjef HasleLinje