16/09/2017

På jobb i kreative omgivelser på Kafé Hasle

Krever de beste idéene hyppige runder med dart og fussball, dyre konsulenter og fancy lokaler? Ikke hvis du spør gutta i idébyrået Hesthest. De drikker kaffen svart og har de beste arbeidsøktene på kafeen – eller sykkelsetet.

Det er lite som minner om den gamle varmesentralen når man kommer inn på Kafé Hasle, rett ovenfor Bygg 01 på Hasle. Duften av nytraktet kaffe og ferske croissanter skaper en lun kontrast til de ellers rustikke lokalene. Stedet tiltrekker seg tømrere, elektrikere, industrimekanikere – og gutta fra idébyrået Hesthest. For Peder Kopperud Johansen og Andreas Bache-Wiig er omgivelser som fyller hodet med nye impulser en del av suksessoppskriften.

Peder Kopperud Johansen og Andreas Bache-Wiig fra idébyrået Hesthest bruker ofte Kafé Hasle som et kreativt møtested.

– For oss handler det om å være bevisste på å komme seg litt bort fra skjermen. Når vi jobber kreativt og driver informasjonsinnhenting, mener vi det er viktig å komme seg ut fra kontoret og utfordre hjernen med nye impulser, sier Peder.

De kreative hestehodene forteller at det ikke bare er praktiske årsaker til at de kommer til Kafé Hasle for å arbeide. De er begge enige om at Hasle begynner å ta form og få personlighet.
– Hver gang vi kommer tilbake hit, har det skjedd noe – et nytt bygg er reist eller er modifisert ganske heftig. Det er kult å se, sier Andreas.

Ved siden av Hasles egen kafé, brukes også parker, skjærgård og natur til å berike tankearbeidet.
– Vi prøver så godt det lar seg gjøre å tilrettelegge for kreativitet. Vi har mye «walks and talks», sykkelturer og løse samtaler. Dette handler om hvordan hjernen jobber, man må prøve å forstyrre hodets sensurapparat akkurat nok til at man ikke låser seg fast i ett og samme spor, forklarer de.

– Hver gang vi kommer tilbake hit, har det skjedd noe – et nytt bygg er reist eller er modifisert ganske heftig.

De er ikke nødvendigvis motstandere av verken dart eller fussball på kontoret – spill som påstås å være utbredt i kreative miljøer – så lenge de kan ha med seg kaffekoppen og har muligheten for å skrive ned de idéene som klekkes. En god lunsj utenfor kontoret kan også kombineres med en god idémyldringsprosess. Slike avbrekk i kontortilværelsen kan være alfa og omega, hevder de.
– Slike tiltak er ikke bare berikende for oss, men også for kundene våre i form av at de får mer kreative resultater.

Idémyldringsprosessene på Kafé Hasle er uunnværlige for Peder og Andreas.

I 2015 la regjeringen frem forslag til endringer i arbeidsmiljøloven som skulle gjøre den mer moderne og tilpasset dagens arbeidsliv; mer fleksibilitet for arbeidsgiveren, men også for arbeidstakeren. Det å gi de ansatte frihet under ansvar har også blitt vanlig praksis hos flere selskaper, med vekt på at den enkelte i stor grad kan styre sin egen arbeidsdag.

Hesthest er tilhengere av denne modellen, og er overbevist om at høy grad av fleksibilitet i arbeidstiden, i tillegg til mindre hierarkisk organisasjonsstruktur, er nøkkelen til suksess i kreative bransjer. De forteller at de forankrer arbeidsdagene i gode rutiner, men at ingen planer er hugget i stein. For Andreas og Peder er det nemlig viktig at de kan tilpasse dagen etter behov.
– Det dukker opp nye prosjekter og nye oppgaver fra kunder stadig vekk, ting som må gjøres, og vi ønsker å kunne snu oss raskt og være tilgjengelige for kundene våre. Det er et av våre fortrinn, forklarer Andreas.
– At vi er et lite byrå, gjør også at vi kan jobbe på steder som Kafé Hasle, supplerer Peder, som med det går over fra å snakke om jobb til faktisk å gjøre den – over en ny kaffe.

Foto: Fredrik Christensen

Har du noen spørmål?

Vi følger transformasjonen på nært hold fra kontorene i Frontbygget på HasleLinje. Etter at eiendommen ble kjøpt i 2007 har mye skjedd. Mye gjenstår fortsatt, men utviklingen er nå inne i en ny fase.

Christian Geelmuyden

Utleiesjef HasleLinje

Cecilie Landgraff Bruusgaard

Utleiesjef HasleLinje