03/04/2019

Pipa Kafé og Vinbar flytter inn i Fyrhuset

Janvi Johnsen og Martine Carlson i Fyrhuset på Hasle Linje

Pipa Kafé og Vinbar skaper nytt liv i Fyrhuset på HasleLinje! I løpet av april åpnes dørene og det unike huset fylles med ferskbrygget kaffe, digg mat og god vin.

Janvi Johnsen driver Liebling, en populær kafé og bar på Grünerløkka, og snart er hun klar for å åpne dørene til et lignende konsept i Fyrhuset her på HasleLinje. Med seg på laget har hun fått med seg venninnen Martine Carlson og sammen satser de nå på at det nye stedet skal bli et yndet samlingspunkt for det nye nabolaget.

Janvi Johnsen på Pipa Kafé og Vinbar

Det rigges klart til at Pipa Kafé og Vinbar kan begynne å servere kaffe og digg mat til gjestene. Janvi Johnsen satser på at dørene åpnes i løpet av april.

– Alle bydeler fortjener en hyggelig kafé og bar, også Hasle. Det hadde vært veldig koselig om vi kunne bli den nye nabolagsplassen for de som bor og jobber i området. Samtidig er det også gøy å være på plass tidlig og dermed få muligheten til å være med på å forme den nye bydelen, forteller Martine.

Vinbar ved «Vinslottet»

Duoen tar med seg ganske forskjellig erfaring inn i den nye kaféen. Martine har markedsføringsbakgrunn, har i et stort hjerte for god mat og har aldri drevet kafé før. Kaféerfaringen er det Janvi som står for, men da hun startet opp Liebling for litt over to år siden, var hun helt fersk og hadde aldri laget en kopp kaffe. Noe riktig har hun likevel ha gjort, for muligheten til å starte opp i Fyrhuset på HasleLinje ramlet mer eller mindre i fanget hennes.

– Jeg var ikke ute etter å starte noe nytt, men noen fra Höegh Eiendom hadde besøkt Liebling, synes det var en veldig hyggelig plass og ville ha noe lignende i Fyrhuset. Og da jeg så bygget første gang, side ved side med det gamle «Vinslottet», tenkte jeg umiddelbart at her det jo være en vinbar, sier Janvi.

– Lokalene er veldig spennende og vi føler det er veldig mye potensiale i området her oppe.

Morgenkaffe og brunsj-bonanza

Idéen er at Pipa skal være stedet hvor du kan kose deg med frokost og en god kopp kaffe om morgenen og en sunn og god lunsj midt på dagen. Menyen er fremdeles under utvikling, men favoritter som avokadotoast, acai bowls og frisk juice kommer garantert til å dukke opp.

Om ettermiddagen og kvelden er det stedet der naboer og venner kan samles over en tallerken ost og skinke og noe godt i glasset.

fargerik acai bowl

Menyen på Pipa Kafé og Vinbar er ikke fastsatt, men Janvi og Martine er opptatt av at det de serverer skal være variert, visuelt og innbydende. Det blir en fryd både for øyet og ganen, så det er bare å glede seg. Foto: Liebling

I helgene blir det brunsj og da kan du glede deg til egg og bacon, ferske bakervarer, fyldige blingser, en smidig Mimosa som sklir lett en søndag ettermiddag eller en Bloody Mary til dagen derpå.

Utover den faste menyen og brunsj-konseptet i helgene, er det også planlagt temakvelder med for eksempel ostesmaking, sake-testing og quiz-kvelder. Vinsmakinger er jo også veldig aktuelt, ikke minst på grunn av historien til bygget, men også fordi begge er to er veldig glad i vin.

– Vi tror at Oslofolk har blitt mer og mer glad i vin, både ny, gammel og morsom vin, og det skal de få på Pipa. Det kan gjerne være et vinkonsept som utfordrer litt, som gjør at folk kan få smake på litt nye ting, men vi skal ha noe for alle, sier Janvi.

Et sted for alle

Jentene har også planer om pop-up arrangementer i samarbeid med andre matinteresserte folk og andre kneiper i byen. På denne måten håper de at kaféen kan være et godt alternativ til de som bor her oppe, slik at de kan droppe turen ned mot sentrum for å få noe godt å spise og drikke. Kanskje kan Pipa Kafé og Vinbar til og med bli stedet som får Hasle opp på radaren til de som ikke bor her også.

Janvi Johnsen og Martine Carlson utenfor Pipa Kafé

Janvi Johnsen, til venstre, og Martine Carlson ser frem til å fylle Pipa Kafé og Vinbar på HasleLinje med god mat og drikke – og fornøyde gjester.

– Vi har sagt at vi skal være et sted for alle, hvor vi serverer god drikke og «lavskuldret mat» laget på naturlige råvarer. Målet er å være et supplement til de andre som også kommer til å dukke opp i nærområdet, og at Pipa blir et sted du gjerne kommer tilbake til – igjen og igjen, avslutter Martine.

Har du noen spørmål?

Vi følger transformasjonen på nært hold fra kontorene i Frontbygget på HasleLinje. Etter at eiendommen ble kjøpt i 2007 har mye skjedd. Mye gjenstår fortsatt, men utviklingen er nå inne i en ny fase.

Christian Geelmuyden

Utleiesjef HasleLinje

Cecilie Landgraff Bruusgaard

Utleiesjef HasleLinje